Liepajas Kafija Logo


LV
RU
EN
Par kafiju | Par mums | Sasniegumi | Produkcija | Kontakti Majas Saitu karte Sutit e-pastu
Par kafiju
Kafijas vēsture
Degustācija
Interesanti fakti

SIA “Liepājas kafijas fabrika” 2014.gada 27.martā noslēdza līgumu Nr. L-APV-14-0059 ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par projekta “SIA “Liepājas kafijas fabrika” ražotnes modernizācija” īstenošanu.



Receptes

 small_cup.jpg

Kafija arābu gaumē

Kafijas kannā, kura tilpums ir 100 ml, ieliek gabaliņu cukura, uzlej 80 ml auksta ūdens un silda, kamēr sāk vārīties. Pēc tam kafijas kannu no uguns noņem un tajā ieber 5-7 g (divas tējkarotes) smalki samaltas kafijas. Samaisa, liek atkal uz uguns un no jauna karsē, līdz sāk vārīties. Noņem no uguns, pievieno tējkannā ūdeni un atkārtoti karsē līdz vārīšanās temperatūrai.


 small_cup.jpg

Kafija bavāriešu gaumē

Emaljētā kastrolī saberž divus olas dzeltenumus un 75 g pūdercukura vai smalkā cukura; pievieno krūzīti vāroša piena un krūzīti stipras melnās kafijas. Maisījumu novieto uz uguns, nepārtraukti maisot, karsē, līdz sāk vārīties. Pievieno želatīnu, kas iepriekš izšķīdināts vairākās karotēs siltas melnās kafijas. Atliek krēmu saliet mazās formiņās un ievietot ledusskapī. Želatīna daudzums jāņem atkarībā no šķidruma daudzuma uz želatīna paciņas norādītās devās.


 small_cup.jpg

Kafija varšaviešu gaumē

Pie 50 g karstas, stipras kafijas pielej karstu pienu tā, lai glāze būtu gandrīz pilna, un pievieno pēc garšas cukuru. Uzvāra. Kafiju nedaudz samaisa, lai parādītos putas, pēc tam liek galdā.


 small_cup.jpg

Kafija vīniešu gaumē

Nepilnā glāzē saldas karstas kafijas pievieno apmēram 40 g putukrējuma, kas sakults ar vienu tējkaroti cukura. Sakulšanas laikā var pievienot arī nedaudz vanilīna un šokolādes drumstalu.


 small_cup.jpg

Kafija īru gaumē

Glāzē iemet divus-trīs gabalus cukura un ielej divas-trīs tējkarotes degvīna. Piepilda ar stipru un karstu melno kafiju. Pievieno nedaudz putukrējuma vai skābā krējuma.

  tālāk -- >

Par kafijuPar mumsSasniegumiProdukcijaKontakti

(c) 2004-2014 Likaffa. All rights reserved. Designed&coded by TASK.lv Ltd